Schoenen

Doe een loopanalyse en vind de juiste hardloopschoen

29 juni 2018

 Bent u een hardloper en op zoek naar nieuwe hardloopschoenen? En heeft u last (gehad) van een sportblessure? Voor het juiste (hardloop)schoenadvies bent u bij Vreeken Voetzorg aan het juiste adres. Er wordt gekeken naar de afwikkeling van de voet en het looppatroon. Zijn er klachten of blessures dan kunnen een podotherapeut en fysiotherapeut de loopanalyse beoordelen, waarna indien nodig een behandeltherapie wordt voorgesteld en een schoenadvies wordt gegeven. Vervolgens kan een keuze worden gemaakt uit het ruime assortiment runnerschoenen bij Vreeken Voetzorg.

(Hard)loopanalyse en voetanalyse door podotherapeut en fysiotherapeut
De oorzaak van een blessure is vaak terug te vinden in de afwikkeling van de voet en het looppatroon van de runner. Daarom wordt er bij Vreeken Voetzorg op de loopband een loopanalyse afgenomen, waarbij speciaal aandacht wordt gegeven aan de stand van de voet, de afwikkeling en het looppatroon. De loopanalyse wordt gedaan op verschillende hardloopschoenen en vastgelegd op een videocamera. Vervolgens wordt deze geanalyseerd door een podotherapeut en een fysiotherapeut. Op deze wijze kan indien nodig een aanvullend onderzoek worden gedaan en een behandelprogramma worden opgesteld. Zo krijg je een beoordeling vanuit verschillende invalshoeken, elke therapeut kijk vanuit hun eigen vakgebied. Dat is onze kracht!

Na een video analyse van uw looppatroon kunnen de volgende behandelingen worden ingezet: shockwavetherapie, correctie(sport)zooltherapie,  manuele-, en oefentherapie en/of (hardloop) schoenadvies.

Sportzolen en therapie
Een veel voorkomende oorzaak van blessures is een standsafwijking aan de voet. Patiënten met voetproblemen kunnen klachten krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Mocht dit in het algemeen dagelijks leven nauwelijks gevoeld worden, dan kan dit wel tijdens het hardlopen gebeuren. De belasting op gewrichten zoals van enkels en knieën is namelijk tijdens hardlopen wel twee tot drie keer het lichaamsgewicht. Een overbelasting kan op deze wijze sneller ontstaan. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem. In ons assortiment hardloopschoenen kan een sportzool gedragen worden zodat de voetstand gecorrigeerd wordt.

De juiste runnerschoen
Niet alleen de juiste kleur en juiste maat zijn bij de juiste hardloopschoen van belang, maar ook de schoenleest, het voetbed van de schoen, het afwikkelpatroon en pronatie van de voet. Neem bij het passen van runnerschoenen eventueel uw oude hardloopschoenen mee en de sokken mee waarmee u gaat hardlopen.  Van harte welkom bij Vreeken Voetzorg!

Hardlopers of sporters met hardloop-, of wandelblessures kunnen een afspraak maken via : 078-6930331 of info@vreeken-voetverzorging.nl voor een intake.

Contactgegevens

Vreeken Voetzorg & Schoenmode V.O.F.
Plantageweg 45
2951GN Alblasserdam
Ma t/m vr 8.30−17.00 • Za 10.00−16.00


Route

Uw vraag

Verzenden     

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief
en blijf up-to-date.

Aanmelden     

© Vreeken Voetverzorging V.O.F.

Ontwerp & realisatie MM