Schoenen

Doe een loopanalyse en vind de juiste hardloopschoen

29 juni 2018

 Bent u een hardloper en op zoek naar nieuwe hardloopschoenen? En heeft u last (gehad) van een sportblessure? Voor het juiste (hardloop)schoenadvies bent u bij Vreeken Voetzorg aan het juiste adres. Er wordt gekeken naar de afwikkeling van de voet en het looppatroon. Zijn er klachten of blessures, dan kan een podotherapeut de loopanalyse beoordelen. Vervolgens kan een keuze worden gemaakt uit het ruime assortiment hardloopschoenen bij Vreeken Voetzorg.

(Hard)loopanalyse en voetanalyse door podotherapeut en fysiotherapeut
De oorzaak van een blessure is vaak terug te vinden in de afwikkeling van de voet en het looppatroon van de hardloper. Daarom wordt er bij Vreeken Voetzorg op de loopband een loopanalyse afgenomen, waarbij speciaal aandacht wordt gegeven aan de stand van de voet, de afwikkeling en het looppatroon. De loopanalyse wordt eerst blootvoets gedaan en daarna met hardloopschoen. Vervolgens analyseert de podotherapeut uw voetstand. Op deze wijze is het mogelijk om een aanvullend onderzoek te doen en kan een therapie of behandelprogramma worden opgesteld. Zo krijg je een beoordeling vanuit verschillende invalshoeken. Dat is onze kracht!

Na een analyse van uw looppatroon kunnen de volgende behandelingen tegen uw klacht worden ingezet: shockwavetherapie, correctie(sport)zooltherapie,  manuele-, en oefentherapie en/of (hardloop-)schoenadvies.

Sportzolen en therapie
Een veel voorkomende oorzaak van blessures is een standsafwijking aan de voet. Patiënten met voetproblemen kunnen klachten krijgen aan de enkels, knieën, heupen of rug. Mocht dit in het algemeen dagelijks leven nauwelijks gevoeld worden, dan kan dit wel tijdens het hardlopen gebeuren. De belasting op gewrichten zoals van enkels en knieën is namelijk tijdens hardlopen of sprints tot wel zes keer het lichaamsgewicht. Een overbelasting kan op deze wijze sneller ontstaan. Podotherapeuten zijn specialist op het gebied van de voet en behandelen personen met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem. In ons assortiment hardloopschoenen kan een sportzool gedragen worden zodat de voetstand gecorrigeerd wordt.

De juiste hardloopschoen
Niet alleen de juiste maat is bij de juiste hardloopschoen van belang, maar ook de schoenleest, het voetbed van de schoen en bijvoorbeeld de demping in de zool. Neem bij het passen van hardloopschoenen eventueel uw oude hardloopschoenen mee en de sokken waarmee u gaat hardlopen.  Van harte welkom bij Vreeken Voetzorg!

Hardlopers of sporters met hardloop- of wandelblessures kunnen een afspraak maken via : 078-6930331 of info@vreeken-voetverzorging.nl.

Contactgegevens

Vreeken Voetzorg B.V.
Plantageweg 45
2951GN Alblasserdam
Kvk: 81365489
Ma t/m vr 8.30−17.00 • Za 10.00−17.00


Route

Uw vraag

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief
en blijf up-to-date.

Aanmelden     

© Vreeken Voetzorg B.V.

Ontwerp & realisatie MM

Whatsapp ons