Kinderpodologie

Voetklachten bij kinderen

Kinderpodologie

Bij Vreeken Voetzorg zijn wij sinds 1997 ook gespecialiseerd op de kindervoet (kinderpodologie). De kindervoet is anders dan de voet van een volwassene. De ontwikkeling van de kindervoet gaat erg snel. Bij baby's zie je vaak dat de voetjes nog erg plat zijn en dat de beentjes nog in een o-stand staan. Op de leeftijd van 2-5 jaar zie je juist vaak dat kinderen een X-stand van de benen ontwikkelen. Na de leeftijd van 5/6 jaar zouden de voeten minder plat moeten worden en de X-stand van de benen af moeten nemen.

Wat zijn redenen om contact op te nemen?
Veel voetproblemen zoals een platvoet of een o-stand of x-stand van de benen overgroeit een kind dus vanzelf. Maar voor sommige voetproblemen is het wel verstandig om een kinderpodoloog of -podotherapeut te raadplegen.  Deze voetproblemen kunnen zich uiten in bijvoorbeeld een opvallend looppatroon, een opmerkelijke houding of een sterk afwijkende voetstand. Het negeren van eventuele problemen kan, ook op latere leeftijd, in andere delen van het lichaam (zoals benen, heupen of rug) klachten gaan veroorzaken. Redenen om contact op te nemen zijn:

Erfelijkheid: er zit een bepaald voetprobleem in de familie, laat uw kind op tijd (5/6 jaar) screenen door een kinderpodoloog;
Overmatig struikelen, sloffen of vallen;
Overmatig zwikken van de enkel;
Tenenlopen;
Hielklachten;
Afwijkende/kromme teenstand;
Ingegroeide nagel;
Knie-, heup-, rugklachten;
Vermoeidheid in voeten en/of benen;
Overmatig naar binnen staan van de voeten;
Beenlengteverschil;
Blijvende pijnklachten.
Onze kinderpodoloog zal na onderzoek indien nodig met een therapie starten. Bij vroegtijdige herkenning kunnen standsafwijkingen dus goed en eenvoudig worden behandeld en verbeterd, bijvoorbeeld met steunzolen voor kinderen.  

Vreeken is bekend is met alle zorgverzekeraars. U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Wij zijn aangesloten bij het declaratieportaal van Podonet. Wanneer uw zorgverzekeraar hierbij ook is aangesloten kunnen wij de kosten rechtstreeks voor u indienen. Wij ontvangen de vergoeding volgens de voorwaarden van uw zorgverzekering zodat u niets of alleen het resterende bedrag bij ons hoeft af te rekenen.

Bel voor het maken van een afspraak naar : 078-6930331

Vreeken is bekend met alle zorgverzekeraars

Contactgegevens

Vreeken Voetzorg B.V.
Plantageweg 45
2951GN Alblasserdam
Kvk: 81365489
Ma t/m vr 8.30−17.00 • Za 10.00−17.00


Route

Uw vraag

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief
en blijf up-to-date.

Aanmelden     

© Vreeken Voetzorg B.V.

Ontwerp & realisatie MM

Whatsapp ons