Podotherapie

Wat kunnen wij met echografie?

10 augustus 2017

De functie

 De praktijk van Vreeken beschikt over echografie apparatuur, waarmee voetklachten inzichtelijk gemaakt kunnen worden. Waarom gebruiken wij echografie? Echografie is een veilige methode om in het lichaam te kunnen kijken. Er wordt geen röntgenstraling voor gebruikt maar geluidsgolven. De meeste mensen kennen een ‘echo van een baby voor de geboorte’.  Een rontgenfoto brengt met name botten en gewrichten ten opzichte van elkaar in beeld. De echo is meer geschikt om spieren, pezen en bloedvaten te beoordelen. Aangezien de oorzaak van voetklachten vaak ligt in de zachte weefsels en niet in het bot is de echo uitermate geschikt om voetklachten te onderzoeken. Daarnaast is het ook mogelijk om met de echo dynamisch te onderzoeken zoals bijvoorbeeld de beweging van een gewricht.

Bij Vreeken kunnen we in vrijwel alle gevallen met een echo goed laten zien wat de oorzaak van de klacht is in de voet. U kunt denken aan bijvoorbeeld schade in de voet zoals zwellingen, geirriteerde of gescheurde spieren, verkalkingen van pezen, ontstekingen aan pezen, opgezwollen slijmbeurzen of hielspoor. Afwijkingen in de voet die klachten veroorzaken kunnen met de echo zichtbaar gemaakt worden.

De mogelijkheden

 Na het maken van de echo kan een behandelplan opgesteld worden. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het aanmeten van zolen om de voetstand en houding van het lichaam te corrigeren of het krijgen van oefeningen of bijvoorbeeld een schoenadvies. Na een gericht en effectief onderzoek en het juiste behandelplan kunnen letterlijk en figuurlijk weer stappen vooruit gezet worden. Want Vreeken staat voor beter lopen. Een echo laten maken bij Vreeken is laagdrempelig en veilig. De kosten hiervoor bedragen €55.00

Contactgegevens

Vreeken Voetzorg B.V.
Plantageweg 45
2951GN Alblasserdam
Kvk: 81365489
Ma t/m vr 8.30−17.00 • Za 10.00−17.00


Route

Uw vraag

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief
en blijf up-to-date.

Aanmelden     

© Vreeken Voetzorg B.V.

Ontwerp & realisatie MM

Whatsapp ons