Pedicure

Voetklachten door chemotherapie?

08 maart 2017

Oncologisch Voetzorg Verlener (OVV)

 In de pedicurepraktijk komen regelmatig mensen met voetklachten die ontstaan zijn door chemokuren. Als Oncologisch VoetzorgVerlener geven wij medische voetzorg aan mensen bij wie kanker is vastgesteld. Chemokuren worden gegeven als behandeling tegen kanker en hebben als doel de groei en verspreiding van de kankercellen tegen te gaan. Helaas worden door de behandeling ook de gezonde cellen aangetast. De celdeling van de huid kan veranderen waardoor klachten aan handen en voeten ontstaan. De ziekte kanker en de behandeling middels chemokuren kunnen daarom allerlei voetklachten met zich meebrengen. Een voorbeeld hiervan is het hand- ,voetsyndroom. De palmen van de handen en voeten kunnen hierbij rood worden en gezwollen aanvoelen. Daarnaast kan het erg gevoelig zijn en normale dagelijkse activiteiten verstoren.  

De mogelijkheden

 Als Oncologisch VoetzorgVerlener (OVV) geven wij medische voetzorg aan mensen bij wie kanker is vastgesteld.  Het doel van deze medische voetzorg is de voeten in een zo optimaal mogelijke condite te brengen en te houden. Deze vorm van voetzorg wordt altijd gegeven in overleg met het oncologisch behandelteam. 

Als OVV is Vreeken opgeleid om de voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen en de voeten te verzorgen. Daarnaast kunnen er preventieve maatregelen genomen worden om verdere klachten te voorkomen. Wanneer het hand,- voet syndroom wordt vastgesteld worden patienten ter preventie geadviseerd om teveel druk zoals lange wandelingen te voorkomen, frictie ( door te strakke schoenen) en hitte. Eventuele bevindingen van de behandelingen worden aan het oncologisch behandelteam teruggekoppelt.

Contactgegevens

Vreeken Voetzorg B.V.
Plantageweg 45
2951GN Alblasserdam
Kvk: 81365489
Ma t/m vr 8.30−17.00 • Za 10.00−17.00


Route

Uw vraag

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief
en blijf up-to-date.

Aanmelden     

© Vreeken Voetzorg B.V.

Ontwerp & realisatie MM

Whatsapp ons