Schoenen

Brede schoenen

16 juli 2019

Uw voeten zijn uniek

Er zijn geen twee voeten op deze wereld precies aan elkaar gelijk. Langer, korter, breder, smaller, holler, platter: er zijn tal van kenmerken die uw voeten uniek maken. Het is dan ook logisch dat uw voeten de best mogelijke zorg op maat verdienen. Bij Vreeken Voetzorg & Schoenmode hebben het dan niet alleen over lengtematen, maar ook over de breedte van de schoen.

Snel zien welke schoenen we hebben in uw breedtemaat? Klik dan hier.

Brede schoenen en brede voeten

De breedtemaat van uw voet komt tot stand door zowel de lengte als de breedte van uw voet te meten. De breedte van uw voet wordt gemeten met een centimeter. We meten dan de omtrek van het breedste gedeelte van de voet. Dit is de voorkant, ofwel de bal van de voet. De verhouding tussen de lengte en de breedte van de voet geeft vervolgens de wijdtemaat aan. Alle lengte- en breedtematen staan opgenomen in een tabel, zodat onze schoenadviseurs dit voor iedere voet kunnen aflezen.

Maar hoe weet u welke breedtemaat een schoen heeft? Bijna altijd staat de breedtemaat in de binnenkant van de schoen of op de doos van de schoen. Deze maat wordt aangegeven aan de hand van letters, die het alfabet volgen. Hoe eerder de letter in het alfabet komt, hoe smaller de schoen. 

Niet alle letters van het alfabet doen echter mee. De meest voorkomende breedtematen zijn E, G, H, K en M.  Ongeveer 85% van alle mensen heeft een breedtemaat tussen G en K in, smaller of breder komt minder vaak voor. 

In onze schoenwinkel kunt u terecht voor zowel dames- als herenschoenen in verschillende breedtes. Er is een diversiteit aan breedtematen beschikbaar, waarbij de breedte uiteenloopt van D tot W. Daarnaast kan in al onze schoenen uw eigen zool gedragen worden. Als een fabrikant niet werkt met breedtematen, dan vallen de modellen vaak als een G-breedte.

Over schoenen in breedtematen heerst vaak het beeld dat het niet anders kan dan dat deze schoen gemaakt zijn voor oudere mensen die van alles mankeren aan hun voeten. De termen ‘breed’ en ‘leuk’ kwamen vroeger haast niet samen in één zin voor. Vandaag de dag is er echter een scala aan modeschoenen die verkrijgbaar zijn in breedtematen.  En dit is niet voor niets: steeds meer wordt er duidelijk dat de breedtemaat van uw schoen grote invloed heeft op de gezondheid van uw voet.

Voorkomen van problemen 

Wanneer uw schoen de juiste breedtemaat heeft, voorkomt dit namelijk tal van problemen. Zo zorgt de juiste breedtemaat ervoor dat al uw tenen vrij liggen, zodat er geen beknellingen of drukplekken ontstaan. Ook voorkomen we door de juiste lengte- en breedtemaat ingegroeide teennagels, likdoorns en eelt. Door een verkeerde lengte- of breedtemaat van uw schoen kunnen er op de langere termijn zelfs voetstandafwijkingen ontstaan. Veelvoorkomende voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld hamer- en klauwtenen, maar ook een hallux valgus vindt zijn oorsprong soms in te smalle schoenen.

Dan maar te brede schoenen kopen is echter ook geen oplossing voor deze problemen. Wanneer u teveel ruimte overhoudt zorgt dit voor wrijving tussen uw voet en de schoen. Ook op deze manier is de kans op eeltvorming en pijnlijke plekken groot.

Brede voeten, maar leuke schoenen: het kan!

Steeds meer schoenleveranciers werken met breedtematen, en dat betekent dat er steeds meer schoenen in een breedtemaat verkrijgbaar zijn. Onze schoenadviseurs helpen u graag met het vinden van een schoen die perfect bij uw voet past, zodat u (weer) kilometerslang plezier hebt tijdens het lopen.

In onze winkel zijn onder andere brede schoenen te verkrijgen van de merken Durea, Verhulst, Hartjes, Solidus, Xsensible, Waldläufer en Ara. Benieuwd geworden naar onze collectie? Neem alvast een kijkje!

U bent ook altijd van harte welkom voor een gratis voetmeting of schoenadvies. We helpen u graag!

Bekijk hier onze volledige collectie

Contactgegevens

Vreeken Voetzorg B.V.
Plantageweg 45
2951GN Alblasserdam
Kvk: 81365489
Ma t/m vr 8.30−17.00 • Za 10.00−17.00


Route

Uw vraag

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief
en blijf up-to-date.

Aanmelden     

© Vreeken Voetzorg B.V.

Ontwerp & realisatie MM

Whatsapp ons