Podologie

Een peesplaatontsteking, de oorzaak en wat kan ik zelf doen?

10 maart 2017

Wat is een peesplaatonsteking?

Bij een Plantaire Fasciitis (peesplaatonsteking) is er sprake van een ontsteking bij de aanhechting van de vezelband en het hielbeen. U ervaart s ’morgens bij het uit bed stappen stekende pijn onder de hiel. Na een tijd lopen neemt de pijn af en verandert dit in doffe pijn. Peesplaatontsteking kan een gevolg zijn van overbelasting, overmatige druk en spanning. U kunt hierbij denken aan sport of te veel staan of lopen. Het bindweefsel raakt geïrriteerd en ontstoken als gevolg scheurtjes in het weefsel. Maar ook veelvuldig zwikken van de enkel of het doorzakken van de wreef kan een oorzaak zijn. Ook ouderdom (pezen en spieren verzwakken) of overgewicht kunnen oorzaken zijn.

De podoloog kan voor u een dempende zool op maat maken die de standafwijking van uw voet corrigeert en de ontsteking een halt toeroept. Ook zal u schoenadvies meekrijgen.

Wat kan ik zelf doen bij peesplaatonsteking?

De podoloog kan voor u een dempende zool op maat maken die de standafwijking van uw voet corrigeert. Ook zal u schoenadvies meekrijgen en uw voet kan mogelijk ingetaped worden. Daarnaast krijgt u van onze podoloog diverse oefeningen mee.  Via rekoefeningen kunt u aan uw volledige herstel zelf wat doen...

 Om volledig te herstellen zult u dus  uw ochtendritueel aan moeten passen. De podoloog kan u een rekband verstrekken waarmee u 's morgens voordat u uit bed stapt rekoefeningen moet doen. Ontstekingen en beschadigingen in de voet genezen 's nachts. De rekoefeningen zijn om te voorkomen dat u 's morgens met uw eerste stappen opnieuw scheurtjes in pezen veroorzaakt en daarmee uw voet overbelast en het genezingsproces teniet doet. Het is belangrijk dat u direct na de rekoefeningen uw schoenen met zooltjes aantrekt. Daarnaast kan ook een nachtspalk het herstellend vermogen van de voet bevorderen.

Heeft u peesplaatontsteking? Maak voor vrijblijvend advies een afspraak.

Contactgegevens

Vreeken Voetzorg B.V.
Plantageweg 45
2951GN Alblasserdam
Kvk: 81365489
Ma t/m vr 8.30−17.00 • Za 10.00−17.00


Route

Uw vraag

Meld u zich aan voor onze nieuwsbrief
en blijf up-to-date.

Aanmelden     

© Vreeken Voetzorg B.V.

Ontwerp & realisatie MM

Whatsapp ons